17 Casa San Eduardo

SINGLE-FAMILY DWELLING

Costa d´en Blanes, Calviá.
June 2010

We embarked on the project with the intention of giving full rein to the house in its relationship between the interior and the exterior, filling it with light and boosting the view of the Bay of Palma.

On the ground floor, a large sliding glass door opens to the solarium and to the swimming-pool, and the living room and the dining room give onto the exterior porch. The project places much emphasis on the kitchen, which can become independent thanks to an integrated sliding door, and from which one can catch the same impressive view of the bay as that of the living room. Another basic piece in the configuration of the spaces lies in the stairway, which connects the two storeys the dwelling is composed of.

On the upper storeys we can find the bedrooms. There are four of these, of which three open to a terrace that gives onto the sea. But it is the main bedroom, facing the east, that can claim the most impressive view of the landscape, with a picture window from the floor to the ceiling in front of the bed (and another one, on one of its sides). Waking up in the presence of such a picture window becomes something akin to a dream.

No architectural detail was excluded from the purpose of linking the dwelling to the landscape, to leisure and to nature. Simple materials went into the delineation of the spaces. From the terrace next to the swimming pool, from the porch, from the living room and from the bedrooms (on the upper storey), life at its most luminous and hedonistic turns towards the spectacular Bay of Palma.

Category:

Date:

We use first-party (own) and third-party cookies to improve our services and show you advertising that matches your preferred interests based on the evaluation of your navigation habits.
If you keep on navigating, we shall consider that you accept this use. You can change the configuration or get further information here.COOKIES POLICYplugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
SpainGermanEnglish